ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

περί... αθηναίων ο λόγος

Τις προηγούμενες μέρες βρέθηκα στην Αθήνα για λίγο, μετά από πολύ καιρό. Αν και θα ήθελα να αναλύσω λίο τις σκέψεις μου, λόγω περιορισμένου χρόνου, θέλω απλώς να πω και να τονίσω λίγο στους αθηναίους ότι έχουν σαλτάρει.
Κυκλοφοράνε εντελώς τσαντισμένοι και μου φάνηκε ότι πολλοί από αυτούς είναι ένα κλικ πριν το τρελάδικο.
Παιδιά αν βλέπετε ότι δεν πάει άλλο, παρατήστε τα, πάντα υπάρχει το χωριό, με πιο ήρεμους ρυθμούς, με λιγότερα έξοδα και σχεδόν εξασφαλισμένο το καθημερινό φαγητό αν έχετε 100 τετραγωνικά κήπο.
Η μεγαλούπολη δεν είναι για όλους, (όπως δεν είναι και το χωριό για όλους) αλλά επειδή είδα πολλούς στα όρια τους, ξαναδείτε γενικά την ζωή σας από την αρχή.
(Προσωπικά, πέρασα υπέροχα, διότι -επιμένω- η αττική είναι ένας τόπος μαγικός, η ομορφιά είναι παντού αρκεί να θέλετε να την δείτε. )
Συμβουλή: όποτε σας την δίνει θα πέρνετε αυτό το έρμο το τραμ (μα Παναγία μου ερημιά, άνθρωπο δεν εχει μεσα ... ) και θα πηγαίνετε μια βόλτα στην παραλία και αν σας περνει η ώρα μια βόλτα μέχρι την Βουλιαγμένη για λίγη θαλασσα και πεύκα, αλλά μην το βάζετε κάτω....

16 σχόλια:

Crazy Tourists on 29 Νοεμβρίου 2009 στις 11:29 π.μ. είπε...

Καλε ανέβηκες Αθήνα;; Έτσι είναι! Πολλοί το χουν χάσει! Αλλά για το τραμ άστο! Θα ξεκινήσεις για παραλία το πρωι, θα μπεις στο τραμ όταν μεσημεριάζει, θα φτάσεις παραλία όταν θα σουρουπώνει και θα πάρεις ταξί με διπλή ταριφα για να γυρίσεις σπίτι!
:) Καλημέρα!!
CrazyTourist1

Natassa on 29 Νοεμβρίου 2009 στις 11:49 π.μ. είπε...

hello !!
καλέ τι ζόρι τραβάνε αυτοί οι αθηναίοι.... ναι η αλήθεια είναι οπότε και να δω τραμ πάντα άδειο είναι και κάνανε την πόλη σαν τα μούτρα τους για να φτιάξουν το τραμ...πάντως για βόλτα με το βιβλίο σου στο χερι ή για χάζεμα από το παράθυρο είναι μια χαρά (αρκεί να προλάβεις να μην πληρωσεις διπλή ταρίφα ;-)) και είναι και πριβέ το τουρ από ότι φαινεται !
υ.γ. αποφασίσατε ημερομηνία ? να βάλω και γω μια ανακοίνωση

Ιάκωβος on 29 Νοεμβρίου 2009 στις 4:14 μ.μ. είπε...

ελα...η Αθήνα έχει τη γοητεία της, αν και πρέπει να την αναζητήσεις...;)
Αν θέλεις πέρνα κι από εδώ: www.alexiptoto.net - Αλεξήπτωτο, Διδικτυακό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης.
Καλησπέρες...

Natassa on 29 Νοεμβρίου 2009 στις 4:35 μ.μ. είπε...

Aγαπητε Ιάκωβε
μάλλον που δεν το διάβασες όλο,
αντιγράφω
"(Προσωπικά, πέρασα υπέροχα, διότι -επιμένω- η αττική είναι ένας τόπος μαγικός, η ομορφιά είναι παντού αρκεί να θέλετε να την δείτε. )"
αλλωστε αυτό είναι κάτι το οποίο το έχω ξανασχολιάσει για την ομορφιά και την ζωντάνια της Αθήνας...πάντως ο κοσμος δεν πάει καλά ...

σε λίγο θα σε επισκεφθώ :-)

KitsosMitsos on 29 Νοεμβρίου 2009 στις 9:21 μ.μ. είπε...

Το τρελάδικο είναι ήδη εδώ. Δεν είναι τυχαίο ότι σ'αυτή την πόλη ο ήλιος ανατέλει από τον Τρελό (ονομασία του Υμηττού) και δύει στο Δαφνί...
Πόσα να αντέξουμε και μεις οι άνθρωποι;
Καλησπέρα :-)

Γιάννης Καραμήτρος on 30 Νοεμβρίου 2009 στις 11:31 π.μ. είπε...

Συμφωνώ ότι πολλοί Αθηναίοι μοιάζουν σαλταρισμένοι, όπως και πολλοί κάτοικοι άλλων μεγάλων πόλεων, αλλά δεν θα μπορούσα να ζήσω σε μία μικρή κοινότητα μιας και μου αρέσει η ανωνυμία της πόλης.

Για να σε επιβεβαιώσω: Πράγματι η διαδρομή του Τραμ είναι πολύ όμορφη αλλά για να φτάσω σε μία στάση του χρειάζομαι 1 ώρα...

Crazy Tourists on 30 Νοεμβρίου 2009 στις 10:58 μ.μ. είπε...

Ε, αφού ο KitsosMitsos δεν έχει υλικό, ας το κάνουμε τα 2 μας την άλλη βδομάδα! 7-11/12!
Εκτός, αν θες να το καθυστερήσουμε μέχρι να χαλαρώσεις από τη δουλειά...

eleni on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 2:43 μ.μ. είπε...

Νατάσσα,από τότε που έφυγα,΄83,πολύ λίγες φορές πήγαινα στην Αθήνα.Τώρα,λόγω κοριτσιών,πηγαίνω κάποιες φορές,αλλά δεν μπορώ ν΄αντέξω τους ρυθμούς της.Ακόμη και σαν φοιτήτρια,όταν είχε κίνηση κατέβαινα Σύνταγμα,για να πάω με τα πόδια στη σχολή-ξέρεις τι γίνεται σήμερα,ευτυχώς που υπάρχει το μετρό.
Για τις ομορφιές,συμφωνώ.
Φιλιά!

Odysseas on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:24 μ.μ. είπε...

Όντως, οι περισσότεροι κυκλοφορούν με τα νεύρα σπασμένα! Εγώ πάντως έχω αρχίσει να σκέφτομαι την επαρχία! :-)

Όσο για το τραμ, είναι λίγο σα μαγική εικόνα: πράγματι, από το Σύνταγμα μέχρι το Νέο Κόσμο κυκλοφορεί άδειο. Μετά το Νέο Κόσμο και μέχρι την Παναγίτσα περίπου, είναι συνήθως γεμάτο, και ειδικά τις ώρες αιχμής δε χωράς να μπεις. Ο λόγος? Φτάνεις πολύ πιο γρήγορα με το μετρό στο Νέο Κόσμο, και μετά παίρνεις τραμ. Στην παραλία επίσης αδειάζει, λόγω αραιοκατοικημένης περιοχής.

Για τις ομορφιές επίσης συμφωνώ, υπάρχουν πάρα πολλές!

Natassa on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:25 μ.μ. είπε...

@kitsosmitsos
θέλω τύρναβο και τσίπουρα στις 7/12 ....ιφ γιου νοου γουατ αι μιν (πολύ μ αρεσει αυτό το αγγλικό...σαν τα βινύλια -εκεινα τα χρόνια , εσεις είστε μικρά παιδά και δεν τα ξέρετε αυτά- που κάποια στιγμή έγραφαν ..... ντιπ περπλ ...σμοκ ον δε γουοτερ....)


@crazytourists
7-11/12 !!!!!!!!!!
ο κιτσος-μίτσος θέλει να του σκίζουν λίγο τα ρούχα, το θυμάμαι και από τοτε μην dutch week, αλλά ενέδωσε και έγραψε, τότε δεν έβαζε ούτε φωτογραφίες, τώρα έχει εξελιχθεί σε μέγα-φώτο ρεπορτερ !!!!

Natassa on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:30 μ.μ. είπε...

@Ιωαννης Κ
Γιάννη μου, είναι αυτό που λέω δεν είναι για όλους η πόλη, όπως δεν είναι για όλους η επαρχία...και η επαρχία μπορεί να σε τρελλάνει, αλλά η τρέλλα της επαρχίας διαφέρει με αυτήν της Αθήνας.
Το τραμ απλώς το σκέφθηκα ως βολτα για χάζεμα και ησυχία, μια που όποτε δω τραμ είναι παντα άδειο !

@Ελένη
όντως πολλές οι ομορφιές, εμένα μ αρεσουν και οι ρυθμοί, μ αρεσει αυτό το ξέφρενο το γρήγορο αν η Αθήνα είχε λιγότερα αυτοκίνητα - πιο πολλά πάρκινγκ ελευθερα και πολύ από αυτό το υπεροχο άγριο πράσινο της μεσογείου τα πράγματα να ήταν πιο καλα για όλους

Natassa on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:34 μ.μ. είπε...

@odysseas

άσε που μπορεί να βρεις και κανένα πρόγραμμα ερευνητικό και μέσα στα καλά της επαρχιας είναι οτι γενικά κάνεις πιο εύκολα τις δουλειές σου
Ενας καλό φίλος κάνει το διδακτορικό του στο Ηράκλειο και κάνει και έρευνα και είναι πολύ ευχαριστημένος (έχει και την εμπειρία της Αγγλίας για σύγκριση..) και δεν ζει μέσα στο Ηρακλειο ...

KitsosMitsos on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:45 μ.μ. είπε...

@Natassa Πού την θυμήθηκες την Ολλανδική βδομάδα! Χαχαχα! Κάπως έτσι κλαιγόμουνα και τότε, είναι η αλήθεια. Τίποτε δεν ξεχνάς :-)
Όντως δεν έχω φωτογραφίες, θα δω όμως τι μπορώ να κάνω. Περιγραφές έχουμε στο κάτω-κάτω...
Την καλησπέρα μου.

Crazy Tourists on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:13 μ.μ. είπε...

Α ρε Κitso! Πολύ γρήγορα σε πείσανε βλέπω! Φτιάχνω banneraki το βραδάκι!!
Φιλάκια!

kiki on 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:10 μ.μ. είπε...

Έχω να συμπληρώσω και να δηλώσω επίσης, ότι αυτοί οι τσαντισμένοι αθηναίοι, το καλοκαίρι έρχονται διακοπές και τσακώνονται για ψήλου πήδημα με τα παιδιά τους στις παραλίες, στα καφέ και όπου μπορούν...

Phivos Nicolaides on 5 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:23 μ.μ. είπε...

Η Αθήνα δεν φταίει σε τίποτα. Μάλλον αυτοί που την ταλαιπωρούν τόσο βάναυσα σε πολλούς τομείς...