ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Μαγιόρκα. (μέρος πρώτο)

Δεν ξέρω από που να αρχίσω :) Το ταξίδι προέκυψε αναπάντεχα αφού συνήθως λόγω δουλειάς είναι πολύ δύσκολο να φύγουμε καλοκαίρι οπότε συνήθως τα ταξίδια μας γίνονται Απρίλιο Μάιο ή Νοέμβριο. Ευτυχώς με τον άνδρα μου έχουμε κοινή αγάπη για την Μεσόγειο και έτσι δεν υπάρχει το δίλλημα αν θα πάμε στην Μαγιόρκα ή αν θα πάμε π.χ. στην Στοκχόλμη, το θέμα είναι απλώς που στην Μεσόγειο θα πάμε. Τέλος πάντων για να μην πολυλογώ αφού είδαμε ότι κάπως η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ήταν λάσκα είπαμε ΦΕΥΓΟΥΜΕ! και έριξα την ιδέα των Βαλεαρίδων πιστεύοντας ότι μία εβδομάδα μας έφτανε για να πάμε και Μινόρκα και Ιμπιζα. Μέγα λάθος. Η Μαγιόρκα κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένας προορισμός που θέλει οπωσδήποτε μία εβδομάδα. Οι εναλλαγές στο τοπίο είναι πολύ γρήγορες και πολύ "δραματικές". Με το που φτάσαμε πήραμε ένα αυτοκίνητο και τυχαία διαλέξαμε να κατευθυνθούμε προς το Andratx, στο δυτικό μέρος του νησιού στους πρόποδες του όρους Serra de Tramuntana. To Andratx είναι μία μικρή πόλη όπου ο κόσμος ζούσε από την ελιά, παρήγαγαν ελαιόλαδο ααπούνια και κατασκευές από ξύλο ελιάς. Με την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί το επίνειο του Αndratx το Port d' Andratx αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς και οι κάτοικοι στράφηκαν στον τουρισμού. Για τα χρόνια που μεσολάβησαν σαφώς δεν έχω καμμία γνώμη όμως αυτό που είδα εγώ ήταν ότι σε καμμιά περίπτωση δεν έκαναν αρπαχτές, ο σεβασμός για τον τόπο τους και το μεράκι τους είναι εμφανέστατα και πρέπει να είναι κάποιος φρικτά κακός για να μην το αναγνωρίσει αυτό. Το Port d' Andratx είναι ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι με ένα μικρό ψαροχώρι. Πλέον έχει χτιστεί αρκετά το μέρος χωρίς όμως να ενοχλεί πολύ αυτό. Αλλωστε αυτό συμβαίνει σε όλα τα πολύ όμορφα μέρη όπου η γη ανήκει σε πολλούς και οι ιδιοκτησίες είναι μικρές. (Γι αυτό τον λόγο πλέον στην περιοχή της Valdemossa που θα σας γράψω σε επόμενο ποστ χρειάζεται κάποιος 10 στρέμματα για να χτίσει). Α! ξέχασα το ηλιοβασίλεμα στο προηγούμενο ποστ είναι απο το Port d' Andratx. Nομίζω ότι είναι το πιό κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού και αν δεν σας αρέσει η μοναξιά και το ύψος σίγουρα από εδώ θα απολαύσετε ένα από τα πιό όμορφα ηλιοβασιλέματα. Επίσης αξίζει να σημειώσω ότι τα εστιατόρια σερβίρουν καταπληκτικά πιάτα και είναι σχεδόν όλα δίπλα από την θάλασσα σε σχετικά λογικές τιμές. Παράδεισος για όσους αρέσει το ψάρι. Επίσης τα μαγαζιά τους είναι πολύ κομψά από τουριστικά καταστήματα ως επιπλα, μικροαντικείμενα για το σπίτι και ρούχα. Αν και είμαι φρικτή φωτογράφος όπως λέει και η φίλη μου η Κική (ονειρομαγειρέματα ) όταν το μέρος είναι όμορφο όσο φρικτή και να είσαι καλή θα βγει η φωτο. Απολαύστε... επίσης χρήσιμος είναι και ένας μίνι χάρτης για να βλέπουμε και που πάμε ;) και κάνουμε κλικ πάνω στον χάρτη. Επίσης αν κάποιος βρεθεί στο Port d' Andratx και δεν του αρέσει το ψάξιμο προτείνω ανεπιφύλακτα το εστιατόριο Layn καταπληκτικό φαγητό καταπληκτική θέα σε λογικές τιμές.

18 σχόλια:

kiki on 7 Αυγούστου 2007 στις 9:23 π.μ. είπε...

Καλημέρα! Λοιπόν να διορθώσουμε που ακριβώς κολλάει η έκφραση "όπως λέει η φίλη μου η Κική". Δεν κολλάει φυσικά στο ότι είσαι φριχτή φωτογράφος, ίσα-ίσα εσυ το λες αυτό. Η Κική λοιπόν λεει ότι "όταν το μέρος είναι όμορφο όσο φρικτή φωτογράφος και να είσαι, καλή θα βγει η φωτο". Αυτό το λέω επειδή η Νατάσσα λέει πως βγάζω πολύ καλές φωτό ενώ αυτή όχι. Αν έχεις τοπία σαν αυτά λοιπόν, το πιθανότερο είναι να βγάλεις και όμορφες φωτό. Όσο καλός και να είναι ένας φωτογράφος, αν δεν έχει τί να φωτογραφίσει δε θα φανεί ποτέ. Εγώ βέβαια, φωτογράφος δεν είμαι, να εξηγούμεθα!
Πολύ ωραία η πρώτη ανταπόκριση από το ταξίδι. Περιμένουμε συνέχεια...

Natassa on 7 Αυγούστου 2007 στις 10:03 π.μ. είπε...

καλημέρα! εγώ θα το πω διαφορετικά... φαντάσου σ αυτά τα μέρη να ήταν και καλός ο φωτογράφος!

witchofdaffodils on 8 Αυγούστου 2007 στις 12:23 μ.μ. είπε...

καλημέρες και bien venue :)
περιμένω κι εγώ τη συνέχεια της ανταπόκρισης..
Ωραία εκπληξη, περίμενα σχόλια του τύπου: είναι πολύ τουριστικό, γίνεται χαμός κλπ
τι στο καλό, μόνο εμεις μισούμε τον τόπο μας?

witchofdaffodils on 8 Αυγούστου 2007 στις 12:24 μ.μ. είπε...

την Κρήτη λέτε παραμεθόριο αγαπητή;)

Natassa on 8 Αυγούστου 2007 στις 12:59 μ.μ. είπε...

bien sur :)
διότι η Σητεία μόνο παραμεθόριος περιοχή μπορεί να χαρακτηριστεί :)
υπόσχομαι καλύτερη συνέχεια αν καταφέρω να φτιάξω τα βιντεακια μου, διότι τα καλύτερα είναι σε video (τρομάρα μου )
καλημέρα καλημέρα!!!

Σοφία on 10 Αυγούστου 2007 στις 1:31 π.μ. είπε...

Τέλειες και οι φωτογραφίες σου και οι περιγραφές σου! Την Μαγιόρκα την έχω στα υπόψην, γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα (όπως επίσης και για τη Μινόρκα). Το ποστ σου το επιβεβαιώνει, οπότε κρατάω σημειώσεις για μελλοντικές αποδράσεις :-)

Natassa on 10 Αυγούστου 2007 στις 9:39 π.μ. είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου Σοφία, η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να πάμε και Μινόρκα αλλά μας άρεσε τόσο η Μαγιόρκα που έπρεπε να την χαρούμε λίγο παραπάνω.
Νομίζω από όλα όσα διάβασα και είδα όμως, ότι η Μινόρκα είναι πιό πολύ νησί της παραγωγής Πχ τα τυριά είναι Μινόρκας, (πολύ νόστιμα ) τα περισσότερα παπούτσια είναι από την Μινόρκα, γάλα Μινόρκας λαχανικά Μινόρκας κλπ
Το σ/κ θα ανεβάσω το β' μέρος.
Καλώς ήρθες στο blog μου ¨)

Σοφία on 10 Αυγούστου 2007 στις 11:00 π.μ. είπε...

Είχα διαβάσει ένα αφιέρωμα για τη Μινόρκα σε ταξιδιωτικό περιοδικό κι από εκεί μου κόλλησε να πάω. Απ' ό,τι κατάλαβα είναι πολύ λιγότερο τουριστικά (και γενικότερα) αναπτυγμένη από τη Μαγιόρκα. Άμα φτιάχνουν και τυριά, ακόμα καλύτερα :-)))))

Natassa on 10 Αυγούστου 2007 στις 12:06 μ.μ. είπε...

και τι τυριά... πολύ νόστιμα λέμε .. και κάτι σαλάμια ... να σου πω όμως ακόμα και η Μαγιόρκα που έχει τουρ. ανάπτυξη αν πας στην δυτική πλευρά του νησιού θα πάθεις, δεν έχω δει μέρος με καλύτερη αξιοποίηση στην μεσόγειο και πίστεψε με όλο εδώ τριγύρω στην μεσόγειο ταξιδεύω, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί.

Crazy Tourists on 13 Αυγούστου 2007 στις 1:52 μ.μ. είπε...

Τι ωραία περιγραφή!! Νομίζω ότι πρέπει να βάλω τη Μαγιόρκα στα ταξιδιωτικά μας πλάνα!!

CrazyTourist2

Natassa on 13 Αυγούστου 2007 στις 4:39 μ.μ. είπε...

@ crazy tourists
πραγματικά αξίζει
... σε λίγο θα δείτε και την συνέχεια.
Καλώς ήλθατε:)

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως μου άνοιξε η όρεξη για ψαράκι!!! Και μίλησε και το φίλαθλο στοιχείο από μέσα μου. «Βρε που μένει ο Μπασινάς» είπε (αναπόφευκτα του επαγγέλματος, δεν φταίω!)

Natassa on 14 Αυγούστου 2007 στις 9:27 π.μ. είπε...

εγώ να δεις πόσες φορές ο σκέφτηκα ... και Παναθηναικός και φίλαθλη:)

Natassa on 14 Αυγούστου 2007 στις 9:29 π.μ. είπε...

ασε που ο έμας όμιλος του Eurobasket θα παίζει στην Μαγιόρκα ... εμείς θα παίξουμε στην Γρανάδα, πολύ θα ήθελα να πάω αλλά είναι οι μέρες πολύ δύσκολες.

Ανώνυμος είπε...

natassa mu, tha ithela ti gnomi su gia kati!
telos maiou kai sigekrimena stis 19, skopevoume na pame galilio taxidi, tha ithela na mu peis ti na epilexume magiorka i kanaria nisia?ki an nai sta kanaria nisia poio apola?
thelume na dume kai politismo, alla paralila na xalarosume kai giati oxi na kanume kai kanena mpanaki!
perimeno me anipomonisia tin apantisi su...kanaria i magiorka, monoi i me group?

me ektimisi
thomai

Plakakis on 13 Μαρτίου 2008 στις 5:42 μ.μ. είπε...

kanaria den exo paei alla
ALLA definitely Magiorka kai monoi sas!!!!!
den ksero vevaia kata poso taksideyete monoi kai an odigeite sto eksoteriko
alla ti na sou po
koita ta posts pou exo kanei gia tin magiorka
oxi mono ayto pou mou afises to minima alla kai ta ypoloipa


http://natassastravels.blogspot.com/2007/10/soller-mallorca.html

http://natassastravels.blogspot.com/2007/11/valldemossa-mallorca.html

emeis meiname kai se dyo yperoxa ksenodoxeia
to ena itan to Mirabo stin Valdemosa
kai to allo to arabella Sheraton
na sou po.... nomizo oti i magiorka einai enas proorismos pou kanei gia ola ta gousta, oles tis ilikies, oles tis epoxes kai oles tis tsepes.
Apla tha sou proteina na apofygeis ta poly touristika me ta huge ksenodoxeia apo to cala minor mexri tin Alcudia (kane klik pano ston xarti na megalosei kai na ta deis)
apo texni i magiorka skizei
apo diaskedasi episis
apo fysikes omorfies einai ola ta lefta panemorfa kai me poly grigores enallages topiou
telos panton
protimo opote theleis na mou grapseis email sto
natassa . pla @ gmail. com
(xoris ta kena fysika ... vazo ta kena gia na min mou stelnoun ta bulks me to kilo )
grapse mou ekei
ti sou aresei pio poly
posa peripou diathetete gia to taksidi kai poses meres
kai pistepse me an dialeksete magiorka
tha se voithiso na to organoseis oso kalytera ginetai !!!
I ORA I KALI!!!
kai perimeno mail sou.

Ανώνυμος είπε...

hi , tixaia mpika sto blog koitontas gia mallorca..aplos ithela na po oti den evriska k polles plirofories otan ithela na pao k ixa kapious endoiasmous alla telika piga ton augousto k itan ola teleia.inai fantastiko meros poli kaloftiagmeno me paralies poli kales k nixterini zoi stromeni apenanti apo to limani to opoio inai panemorfo.. k episis oi times inai poli kales ! piname mohito k ola ta cocktail me 6 euro (!)auto sta ellinika nisia akougetai san anekdoto.. k ennoitai oti ekei den exi mpompes..k to fagito episis mia xara , ta panta vriskeis ..ayta ! proteino anepifilakta se opion to skeftetai na paei.. ego pantos tha ksanapao !

Ανώνυμος είπε...

a , k episis fisika k mporis na pas monos sou xoris taksidiotiko ! k ego etsi piga me mia fili.nisi ine inai paneykolo na ta breis ola , me ena astiko girnas mia xara ..